فهرست مطالب

پژوهشنامه اقتصادی
پیاپی 31 (زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/11/25
  • تعداد عناوین: 12
|
  • اکبر کمیجانی صفحه 13
  • صادق بختیاری*، بهنام سالم صفحه 15
    در این مقاله آثار آزادسازی تجاری بر صادرات و واردات زیربخشهای صنعتی ایران بررسی می شود. هدف مقاله حاضر برآورد کشش جانشینی کالاهای صنعتی ایران در بازارهای جهانی است، همچنین تاثیر کلی آزادسازی با استفاده از متغیر مجازی بر صادرات و واردات نیز برآورد می شود.
    در تخمین صادرات، مشخص می شود که تعرفه متوسط بر صادرات اثر ندارد اما افزایش موجودی، سرانه سرمایه صادرات را کاهش می دهد. کشش صادرات به آزادسازی 36/1 است. نکته مهم اینکه کشش صادرات به نرخ ارز موثر واقعی، در مجموع کمتر از یک است. کششهای جانشین بجز در بخش 37، نیز همگی کوچکتر از یک هستند.
    بالاترین صادرات مربوط به بخش 32، 36،31،37 و 35 است و بخش 33 کمترین میزان صادرات را دارد. در تخمین واردات، مشخص می شود که تعرفه ضریب 43/2 درصدی اثر مهمی در کاهش صادرات دارد. جالب توجه اینکه اثر آزادسازی کلی بر روی واردات منفی و نتایج مربوط به کششهای جانشین مختلط است. در صنایع 32،31،34 و 35 کشش جانشینی معنی دار نیست. در صنایع 38،33،36 و 39 کشش جانشین منفی ولی در بخش 37 کشش جانشینی مثبت است.
    بطور کلی اثر آزادسازی کلی روی صادرات بیشتر از واردات است. در نهایت نتایج مطالعه نشان می دهد که آزادسازی، بهره وری را افزایش می دهد و در همان حال کاهش انباشت سرمایه به کاهش صادرات و افزایش واردات نیز منجر می شود و نشان دهنده این مطلب است که ایران مطابق نظریه هکچر- اوهلین در کالاهای کاربر مزیت دارد.
    کلیدواژگان: ایران، آزادسازی تجاری، جهانی شدن، بخش صنعت، بهره وری، اقتصادسنجی، تعرفه متوسط، نرخ ارز موثر واقعی، روش موجودی دائمی، رگرسیون به ظاهر نامرتبط کالاهای کاربر
  • اکبر کشاورزیان پیوستی*، علی عظیمی چنزق صفحه 29
    یکی از مهمترین ابزارهای کارآمد در امر سیاستگذاری اقتصاد کلان و ایجاد ثبات و رشد اقتصادی، متغیر نرخ سود (بهره) است. عدم بهره گیری از تغییرات نرخ سود نه تنها پویایی سیستم بانکی و به تبع آن اقتصاد ایران را آسیب پذیر کرده و باعث ایجاد شکاف در بازار رسمی و غیر رسمی کشور شده است. آزاد سازی نرخ سود در قالب قانون بانکداری بدون ربا می تواند یکی از مهمترین ابزارهای سیاست پولی کشور را احیا نموده و موجب بهبود متغیرهای کلان اقتصادی شود. بر این اساس پرسش اصلی پژوهش عبارت است از: نحوه تاثیر آزادسازی نرخ سود(بهره) بر متغیرهای کلان اقتصاد کشور در دوره مورد مطالعه (81-1345) چگونه است؟ برای این منظور ابتدا مروری بر ادبیات موضوع پژوهش داشته و سپس مدل مورد نظر تحقیق تشریح شده و مبانی تئوریک آن بطور اجمالی ارائه می شود. برآورد مدل سیستمی با استفاده از روش حداقل مربعات سه مرحله ای (3SLS) بخش بعدی مقاله است. در سیستم معادلات همزمان توابع تقاضای پول، سرمایه گذاری و رشد برآورد شده و با اثبات فرضیه مکینون شاو در ایران، تاثیر مثبت آزادسازی مالی بر سرمایه گذاری و رشد اقتصادی استخراج شده است.
    نرخ سود (بهره) واقعی در معادلات سرمایه گذاری با رشد، دارای رابطه مثبت بوده و بیانگر آن است که با افزایش نرخ سود واقعی در نظام بانکی کشور، میزان سرمایه گذاری و تولید افزایش می یابد. در تابع تقاضای پول، نرخ سود واقعی بالاترین ضریب را به خود اختصاص داده و نشان می دهد که با افزایش نرخ سود، حجم بزرگی از پولهای مردم جذب نظام بانکی شده و ثبات اقتصادی را نتیجه خواهد داد.
    کلیدواژگان: ایران، اقتصاد، سرمایه گذاری، نرخ سود، آزادسازی نرخ سود (بهره)، فرضیه مکینون، شاو، معادلات همزمان، تابع تقاضای پول، تابع رشد اقتصادی
  • حمیدرضا حری*، سید عبدالمجید جلایی، فاطمه ایرانی کرمانی صفحه 59
    در این مقاله ابتدا بازارهای مالی بررسی شده و سپس نهادهای مالی در اقتصاد ایران و سرمایه گذاری های صنعتی و معدنی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه؛ بویژه ایران، مورد مقایسه قرار می گیرد.
    با انتخاب روش برآورد (3SLS) مدل انتخابی تخمین زده شده است. این مدل، شامل سه رابطه است که متغیرهای تابع آنها عبارتند از: سرمایه گذاری خصوصی در بخش صنعت و معدن، سرمایه گذاری دولتی در بخش صنعت و معدن و حجم نقدینگی. مانده تسهیلات بانکی به بخش غیردولتی، شاخص ریسک، نرخ تسهیلات اعتباری بانک ها، نرخ ارز واقعی، نرخ تورم، تولید ناخالص داخلی و بدهی دولت به بانک های تجاری و تخصصی، به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته شده اند.
    بر اساس نتایج این تحقیق، نرخ کارمزد تسهیلات بانکی هیچ حساسیتی را در سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت و معدن در ایران ایجاد نمی کند؛ اما مانده تسهیلات بانکی به بخش غیردولتی در صنعت و معدن، بر سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت و معدن تاثیر مثبت داشته است.
    کلیدواژگان: ایران، سرمایه گذاری، تسهیلات بانکی، بازار پول، بازار سرمایه، نرخ کارمزد تسهیلات بانکی، تخمین های سیستمی
  • علیمراد شریفی*، مهدی صادقی، عابدین قاسمی صفحه 91
    موضوع پرداخت یارانه ها و چگونگی تخصیص آنها در مواد 46 و 47 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور مطرح شده است. نوسانات قیمت جهانی نفت و تاثیر مستقیم آن بر بودجه کل کشور سبب شده تا طی سالیان اخیر پرداخت (و یا عدم پرداخت) یارانه های انرژی به یکی از جنجال برانگیزترین موضوعات اقتصادی- سیاسی تبدیل شود. هدف از این پژوهش، ارزیابی اثرات تورمی ناشی از حذف یارانه انرژی با بکارگیری مدل داده- ستانده قیمتی انرژی می باشد. نتایج حاکی از آن است که افزایش قیمت حاملهای انرژی بر هزینه تمامی بخشها اثر دارد؛ بگونه ای که این تاثیر در بخشهای صنایع محصولات معدنی غیر فلزی، جنگلداری، و صنایع تولید فرآورده های نفتی بیشتر از سایر بخشها به چشم می خورد و در میان حاملهای انرژی، اثرات تورمی افزایش قیمت برق بیش از سایر حاملها است. افزایش قیمت حاملهای انرژی باعث تغییرات قابل ملاحظه در متغیرهای اقتصاد کلان مانند هزینه های مصرفی خصوصی، هزینه های مصرفی دولتی، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص، و صادرات می شود.
    کلیدواژگان: ایران، تورم، یارانه انرژی، یارانه حاملهای انرژی، مدل داده، ستانده قیمتی، حذف یارانه، مصرف انرژی
  • غلامحسین مهدوی*، سید مهدی حسینی ازان آخاری صفحه 121
    پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین ارزش افزوده اقتصادی پالایش شده با معیارهای معمول ارزیابی عملکرد از قبیل سود هر سهم و نسبت قیمت به سود هر سهم در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 83-1380 پرداخته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین ارزش افزوده اقتصادی پالایش شده با سود هر سهم و نسبت قیمت به سود هر سهم، رابطه آماری معنی دار وجود ندارد. هر چند وجود رابطه آماری مذکور براساس تحلیلهای آماری به اثبات نرسیده است؛ اما این موضوع به معنی فقدان هیچگونه رابطه بین متغیرهای پژوهش نیست. درصدهای ضریب همبستگی و ضریب تعیین محاسبه شده نشان می دهد که بین ارزش افزوده اقتصادی پالایش شده و معیارهای معمول ارزیابی عملکرد از جمله سود هر سهم و نسبت قیمت به سود هر سهم، رابطه همبستگی ضعیفی وجود دارد. با این حال، شدت این همبستگی برای نسبت قیمت به سود هر سهم کمی قوی تر از سود هر سهم است.
    کلیدواژگان: ایران، بورس اوراق بهادار تهران، ارزیابی عملکرد مالی، ارزش افزوده اقتصادی، اقتصادسنجی
  • رضا راعی*، سعید شیرزادی صفحه 147
    مدیریت مالی جدید با بررسی تئوری بازار کارا، وجود بی قاعدگی های تقویمی را از جمله اثر روزهای معاملاتی هفته، اثر ماه های خاص سال و نیز بی قاعدگی های غیر تقویمی؛ مانند اثر انتشار اولیه سهام و اثر سهام از قلم افتاده را مورد تاکید قرار داده است و از آنها به عنوان بی قاعدگی های تئوری بازار کارا یاد می کند. شناسایی و آزمون وجود یا عدم وجود اینگونه بی قاعدگی ها، مبحثی جدید در حوزه سرمایه گذاری در سالهای اخیر بوده است و مطالعات گوناگونی با استفاده از آزمونهای مختلف؛ بویژه سری های زمانی و مدل رگرسیون با متغیرهای مجازی در این زمینه صورت گرفته است که به وفور در بازارهای توسعه یافته و نوظهور مالی دیده می شود. در این تحقیق با بررسی دقیق هر یک از اثرات تقویمی و غیر تقویمی و تعریف و تشریح کامل بی قاعدگی های تئوری بازار کارا به مطالعه نمونه ای از آنها با عنوان «اثر ماه های خاص سال در بورس اوراق بهادار تهران» پرداخته شده است. یافته های تحقیق حاکی از وجود اثر بی قاعدگی های تقویمی در بورس اوراق بهادار تهران است.
    کلیدواژگان: ایران، بورس اوراق بهادار تهران، بی قاعدگیهای بازار، بی نظمی فصلی، اثر ماه های خاص سال، مدل رگرسیونی با متغیر بالا
  • محسن دستگیر*، سید حسین سجادی، جواد مقدم صفحه 171
    هدف اصلی این مقاله آزمون تجربی توانایی استفاده از نسبتهای مالی برای پیش بینی ورشکستگی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با بهره گیری از مدل لوجیت و متغیرهای مورد استفاده جوها نام بوده است. جامعه آماری شامل دو گروه مشمول ماده 141 قانون تجارت و عدم مشمول این قانون است. گروه مشمول ماده 141 قانون تجارت به شرکتهایی اطلاق می شود که زیان انباشته آنها حداقل نیمی از سرمایه آنها باشد. گروه دوم شرکتهایی هستند که در دوره زمانی تحقیق، مشمول ماده مزبور نشده اند. برای آزمون مدل، اطلاعات عملکرد سالهای 1380 لغایت 1383 بررسی شدند. در این دوره شرکت هایی که مشمول ماده 141 قانون تجارت شده اند و یا نشده اند، در جامعه آماری مد نظر قرار گرفتند.
    نتایج بدست آمده نشان می دهد که می توان ادعا کرد که میزان دقت مدل لوجیت در پیش بینی ورشکستگی شرکتها (اعم از مشمول و غیر مشمول ماده 141) همراه با 95 درصد اطمینان بوده است. همچنین دقت مدل لوجیت در پیش بینی ورشکستگی یک سال قبل از ورشکستگی، 92 درصد، دو سال قبل از ورشکستگی، 95 درصد و سه سال قبل از ورشکستگی، 97 درصد بوده است.
    کلیدواژگان: ایران، بورس اوراق بهادار تهران، قانون تجارت، نسبتهای مالی، مدل لوجیت، متغیرهای جوها نام
  • لیلا کریمیان*، علیرضا دقیقی اصلی صفحه 191
    صنعت بیمه نیز مانند بسیاری از صنایع دیگر با توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، متحول شده است. مطالعات نشان می دهند که بکارگیری بیمه الکترونیک، زمینه گسترده ای را برای شرکتهای بیمه به منظور ارائه موثرتر، مستقیم و ارزان تر محصولات و خدماتشان بوجود آورده است. فشارهای رقابتی تجاری در صنعت بیمه و نیز انتظارات در حال تغییر مشتریان این صنعت، بکارگیری فناوری اطلاعات را بیش از پیش ضروری کرده است. صنعت بیمه در اقتصاد خدماتی قرن حاضر از تحولات فناوری اطلاعات و ارتباطات بی بهره نبوده و تاثیر چنین تحولاتی بر این صنعت، بگونه ای است که در نوع پوششهای ارائه شده، کیفیت و کمیت خدمات این بخش و از همه مهمتر شیوه های بازاریابی و فروش بیمه نامه ها، نوآوری هایی صورت گرفته و مباحث بسیار جدیدی؛ بویژه در ارتباط با بیمه-نامه های الکترونیکی، مطرح شده است. در این مقاله برای اولویت بندی در ارائه بیمه های الکترونیک با استفاده از روش پیمایشی خدمات و محصولات بیمه ای برای فروش الکترونیکی با استفاده از مدل سیلور رتبه بندی می شود.
    کلیدواژگان: ایران، بیمه، بیمه های الکترونیکی، رقابت تجاری، خرید الکترونیکی، مدل سیلور، آزمون ES، قابلیت الکترونیکی شدن محصولات بیمه ای
  • رضا نجارزاده*، محمد رضایی پور، مجید آقایی خوندابی صفحه 219
    در این پژوهش، با استفاده از سیستم معادلات تقاضای تقریبا ایده آل و سیستم شکل گیری عادت به بررسی حساسیتهای درآمدی و قیمتی مصرف و فروش خانوارهای شهری ایران طی دوره زمانی 1385- 1353 پرداخته شده است. نتایج حاصل از این مطالعه همراه با واکاوی روند فعلی تجمیع عوارض درایران حاکی از این است که نرخهای مالیات بر مصرف و فروش در ایران بدون در نظر گرفتن اثرات تخصیصی و توزیعی مالیاتهای غیرمستقیم و همچنین حساسیتهای قیمتی و درآمدی کالاها تعیین می شوند.
    کلیدواژگان: ایران، نرخ بهینه مالیات، مالیات، اثرات توزیعی، اثرات تخصیصی، کشش های تقاضا، برآورد کشش ها
  • علی سایه میری*، مهدی تقوی، کوروش سایه میری صفحه 241
    اندازه گیری و مقایسه بهره وری بین واحد های تولیدی خصوصی و تعاونی نکات سودمندی در شناخت و فهم مسائل و مشکلات خواهد داشت.هدف اصلی این مقاله اندازه گیری میزان بهره وری در واحدهای تولیدی تعاونی و خصوصی در استان ایلام است. همچنین مقایسه میزان بهره وری در میان واحدهای بخشهای کشاورزی، صنعت و فرش دستبافت از دیگر اهداف این مقاله است. تکنیک مورد استفاده از تحلیل آنالیز، واریانس دوطرفه و محاسبه مقادیر Value P- آماره های tو F با سطح معنی دار 95 درصد می باشد. نرم افزار مورد استفاده در این مقاله نرم افزار SPSS و EXCEL است و در آن 26 متغیر و یک شاخص بهره وری بر حسب عامل کار، اندازه گیری شده است. نتایج این نوشتار نشان می دهد که مقدار بهره وری بر حسب مالکیت خصوصی و تعاونی در تمام فعالیتهای تولیدی و شاخصهای محاسبه شده، تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشته است؛ اما مقدار این شاخص فارغ از نوع مالکیت خصوصی یا تعاونی در بخشهای تولیدی تفاوت معنی داری داشته و همچنین آموزش، نقش موثری در افزایش بهره وری نیز داشته است.
    کلیدواژگان: بهره وری، تحلیل بهره وری، شاخصهای بهره وری، آنالیز واریانس، استان ایلام، بخش کشاورزی و صنعت، واحدهای تعاونی و خصوصی
  • محمد آبیلی صفحه 257
|
  • Sadegh Bakhtiari*, Behnam Salem Page 15
    This article aims to investigate the impacts of trade liberalization on export and import of industrial commodities through estimating of substitution elasticity of industrial commodities, in terms of two digits codes, in global markets; and also estimating of trade liberalization impact on export and import of industrial commodities using dummy variable. Our estimations show that average tariff dose not effect export; the relationship between per capita capital and export is negative; elasticity of export to liberalization is 1.36 and elasticity of export to real exchnge rete is less than unit. Substitution elasticities all, except code of 37, are less than unit. Codes of 32, 37, 31, 36 and 35 have the highest export, and code of 33 has the least export. On the side of import, the estimations are as follow: trade liberalization has negative impact on import and results of substitution elasticites are mixed. In codes of 34, 31, 32 and 35 the estimated elasticities are not significant. In codes of 38, 36, 33 and 39 the substitution elasticity is negative and in code of 37 is positive. In general, the impact of trade liberalization on export is more than import sector. The results show that this policy has positive impact on productivity and at the same time there is a negative relationship between capital accumulation and export; and a positive relationship between capital accumulation and import. This means Iran according to Hecher- Ohlin theory has advantage in labor intensive commodities.
  • Akbar Keshavarzian Peyvasti*, Ali Azimi Chanzagh Page 29
    The main objective of this research is to settle the fundamental challenges in financial sector, that is to say, "liberalization of Interest Rate". In effect, the main question of research is "How can the liberalization of interest rate on macro economic variables in the course of research be evaluated? To this end, the literature of the issue of research will be initially reviewed such as: Maxwell, Gupta, Rubini & Martin, Warman & Tirlwall, Westhead & Storey, Then the research model in question will be elaborated and its basic theory will be briefly presented. The effect of interest rate on macro economic variables with the emphasis on the theoretical aspects interest rate can be calculated on the basis of Fisher identity, systematic model using three stage least square (3SLS). In the simultaneous equations system, money demand function, investment and growth have been estimated and with approve of Mckinon-Show theory in Iran, the positive effect of financial liberalization on investment and economic growth has been determined.
  • Hamid Reza Horry*, Seyyed Abdolmajid Jalaie, Fatemeh Irani Kermani Page 59
    In this paper, first, financial markets have been analyzed and then financial institutions in economy, in addition to industrial and mineral investments in developed and developing countries, specially Iran, have been compared. Using estimation method 3SLS, the selected model has been estimated. The model consists of a trilogy, the variable functions of which are private investment in the industry and mine sector, public investment in industry and mine sector and the amount of liquidity. Balance of bank credits to the none governmental sector, risk index, bank's credit rates, real exchange rate, inflation rate, domestic national product and governments indebtedness to commercial and specialized banks being the independent variables. According to the results of the research, the bank's interest rate creates no sensitivity in the investment of the private sector in industry and mine in Iran; but the balance of the banking credit to the none governmental sector in industry and mining sector has had a positive effect on the private investment in industry and mine.
  • Alimorad Sharifi*, Mehdi Sadeghi, Abedin Ghasemi Page 91
    The allocation of subsidies payment has been mentioned in both articles 46 and 47 of the Third Socio-Economic, and Cultural Development Plan. The global oil price fluctuations and their direct impacts on the Iranian national budget allocations has resulted in energy subsidies payment to be one of the most challenging issues in the Iran’s economy. The objective of this research is the assessment of inflationary impacts of energy subsidy removal by using an energy input-output price model. The findings indicate that the costs of production in the different economic sectors will rise following energy prices increase. The inflationary impacts in non-metallic mineral products, forestry, and petroleum products will be the highest while the electricity price increase has dominant role in price inflation. The significant changes will happen in the macroeconomic variables such as private consumption expenditures, government consumption expenditures, gross fixed capital formation, as well as exports.
  • Gholam Hossein Mahdavi*, Seyyed Mehdi Hosseini Azan Akhari Page 121
    In this research we are to investigate the existence of relationship between refined economic value added and usual measurements of performance such as earnings per share and price to earning ratio. The results show that there is no significant relation between refined economic value added and the dependent variables. Although the existence of mentioned correlation has not proved but it does not mean that there is no relation between variables. The percent of correlation coefficients and calculated R-squared show that there is a weak relation between refined economic value added and usual measurements of performance such as earning per share and price to earning ratio. Nevertheless the relation is more significant for price to earning ratio than earning per share.
  • Reza Raei*, Saeed Shirzadi Page 147
    By studying the efficient market theory, the new financial management has confirmed the existence of calendar anomalies such as daily transaction effect, special monthly effect, holiday effect, etc as well as non calendar anomalies like initial public offering stock effect, neglected firm stock effect, political cycle effect, etc and acknowledges them as anomalies of the efficient market theory. In fact, the recognition and existence or non existence tests of these anomalies is a new subject within the investment arena in recent years and several studies have been carried out in this regard by using different experiments specially time series and regression model with dummy variables, which are much observable in developed as well as emerging markets. By scrutinizing calendar and non calendar effects as well as full description of the efficient market theory anomalies, a sample of these effects known as “The effect of special months on Tehran Stock Exchange (TSE) is studied and the produced results of the study is used to test the efficiency of TSE.
  • Mohssen Dastgir*, Seyyed Hossein Sajadi, Javad Moghadam Page 171
    We developed three Logit models for estimating the rating of prediction of bankruptcy for listed firms in Tehran Stock Exchange (TSE). The first phase of study examines the existence of any significance statistical differences between the financial statement data of successful and unsuccessful firms, if there will be any significant association between financial ratios and probability of bankruptcy, we want to see which ratios have a greater association with probability of bankruptcy. There are some significant differences between the two groups, from the financial activity indexes, liabilities position (financial leverage) points of view. However, the differences for liquidity not passed the test of significance. In this study we developed the Logit model with a Wald methodology to predict the rating of the firms with a reasonable accuracy.
  • Leila Karimian*, Ali Reza Daghighi Asli Page 191
    Insurance industry has been changed with development ICT as well as other industries. Studies showed that; using e-insurance has created representation of more effective, direct and cheaper goods and services for insurance companies. Business competitive pressures at insurance industry and changing expectations of customers have necessitated using of IT certainly; evolution of ICT is affected on insurance industry in this century. Affection of this evolution is caused innovation on quality and quantity of services and more important effect on marketing styles and sales of insurance. Moreover very new discussion is expressed particularly in related with e-insurance. In this research, we try to rank the insurance services and products in order to electronic sale. Survey methods are used to gather the data and silver modelling is used to analyze it.
  • Reza Najarzadeh*, Mohammad Rezaeipour, Majid Aghaei Khondabi Page 219
    In this study we have investigated income and price elastisities of consumption and selling of household of cities in Iran in period 1353 until 1385, by using Almost Ideal Demand System and Habit Formation Linear Expenditure system. The result of study by analysis of toll aggregation current trend shows that consumption and selling tax rates in Iran, determine without allocation and distributive effects of indirect taxes and also income and price elasticity.
  • Ali Sayehmiri*, Mehdi Taghavi, Korosh Sayehmiri Page 241
    In this paper, we have studied the measurement and comparing productivity among corporate and private sectors in Ilam province. we have used some economic and statistic techniques for analyzing of data by making some indexes such as labor, material, energy and capital productivity in physical and valuing terms of partial and total of output. These have calculated with SPSS software. Also we have calculated P-values and, F for indexes among sectors and companies. We expressed and analyzed from cross-section data to compute indexes. The results show that there is a big difference between the productivity in economic sectors. It has been expectable consequence because economic sectors have different production functions also productivity among private and corporate has not been more different. So we can conclude that the corporate sector has been paid the same action as private sector, therefore government must pay attention to corporate sector much more than the past.